calceamentum.eu

Woonblogs die barsten van creatieve interieurideeën

Badkamer

7 manieren om je badkamer groter te laten lijken zonder verbouwing

1. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren zoals wit, crème en lichtblauw geven je badkamer een ruimtelijk effect. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van verschillende tinten wit of grijs om de ruimte optisch te vergroten. Als je het wat spannender wilt maken, kun je ook een accentmuur toevoegen met een donkere kleur.

Het is belangrijk dat je de juiste verfsoort gebruikt in je badkamer. Kies voor een waterbestendige verf die bestand is tegen schimmel en vocht. Zo voorkom je dat er schimmelvorming ontstaat op de muren.

Je kunt ook accessoires zoals handdoekrekken, spiegels en andere decoratieve items zoals behang in lichte kleuren gebruiken om de ruimte groter te laten lijken.

2. Gebruik spiegels

Spiegels zijn een geweldige manier om je badkamer optisch groter te laten lijken. Je kunt bijvoorbeeld één grote spiegel boven de wastafel hangen of meerdere kleinere spiegels aan de muur bevestigen. Spiegels reflecteren het licht en geven de illusie van meer ruimte.

Je kunt ook spiegelkastjes boven de wastafel plaatsen om extra opslagruimte te creëren. Deze zijn ideaal als je weinig ruimte hebt in je badkamer.

Als je meer sfeer wilt toevoegen aan je badkamer, kun je ook antieke spiegels of vintage spiegels gebruiken. Dit zorgt voor een stijlvolle look en maakt de ruimte optisch groter.

3. Verminder rommel

Een overvolle badkamer kan er chaotisch uitzien en het maakt de ruimte optisch kleiner. Probeer dus zoveel mogelijk rommel uit je badkamer te halen door onnodige items weg te gooien of op te bergen in opbergdozen of mandjes.

Je kunt ook slimme opslagoplossingen zoals hoge planken, wandrekken of hangende mandjes gebruiken om al je toiletartikelen netjes op te bergen. Zo hou je alles binnen handbereik maar blijft er genoeg ruimte over in de badkamer.

Als je nog meer ruimte wilt creëren, kun je ook overwegen om losse items zoals shampoo- en zeepdispensers aan de muur te bevestigen in plaats van ze op het aanrecht neer te zetten.

4. Gebruik heldere glazen douchedeuren

Heldere glazen douchedeuren geven de illusie van meer ruimte in je badkamer. Ze laten het licht door en geven een open gevoel aan de ruimte. Je kunt ook transparante douchegordijnen gebruiken als alternatief voor glazen douchedeuren.

Als je liever geen glazen douchedeuren wilt, dan is er nog een andere optie: vouwdeuren. Deze zijn gemaakt van plastic of metaal en ze nemen minder ruimte in beslag dan traditionele glazen douchedeuren.

Je kunt ook overwegen om eenvoudige stoffendeurtjes te installeren als alternatief voor glazen douchedeuren. Ze zijn gemakkelijk afneembaar en wasbaar, waardoor ze perfect zijn voor mensen met kinderen of dieren in huis.

5. Kies voor verticale opslagoplossingen

Als je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om de beschikbare ruimte efficiënt te benutten. Verticale opslagoplossingen zoals hoge kasten, badkamer achterwanden planken en wandrekken kunnen je helpen om je badkamer te organiseren zonder dat ze veel vloeroppervlak innemen.

Je kunt bijvoorbeeld een handdoekenrek aan de muur bevestigen of mandjes aan de deur hangen om extra opslagruimte te creëren. Het gebruik van de muren voor opslag kan ook de visuele hoogte van de ruimte vergroten, waardoor je badkamer groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Denk ook aan het plaatsen van planken boven het toilet of de wastafel. Dit is een vaak vergeten ruimte die goed gebruikt kan worden voor het opbergen van toiletartikelen, handdoeken of decoratieve items.

6. Kies voor kleine badkamermeubels

Grote meubels kunnen een kleine badkamer al snel laten vollopen. Kies daarom voor kleine, compacte meubels die passen bij de schaal van je badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine wastafel met een kast eronder kiezen in plaats van een groot badmeubel.

Daarnaast kun je ook een hangend toilet installeren om vloerruimte te besparen. Dit geeft niet alleen een modern en strak uiterlijk aan je badkamer, maar maakt het ook gemakkelijker om de vloer schoon te houden.

Overweeg tenslotte om een bad met een douche combinatie te kiezen als je ruimte wilt besparen. Dit is een geweldige oplossing voor kleine badkamers, omdat je hierdoor zowel een bad als een douche kunt hebben zonder dat je veel ruimte nodig hebt.

7. Laat het licht binnen

Natuurlijk licht kan een kleine badkamer groter en luchtiger laten aanvoelen. Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om een raam in je badkamer te installeren of het bestaande raam te vergroten.

Als een raam geen optie is, kun je overwegen om kunstmatige lichtbronnen te installeren die het natuurlijke licht nabootsen. Bijvoorbeeld, je kunt LED-verlichting installeren rondom de spiegel om een helder, natuurlijk licht te creëren.

Je kunt ook gebruik maken van lichte, reflecterende kleuren op de muren en het plafond om het licht te maximaliseren en de ruimte groter en lichter te laten aanvoelen.