calceamentum.eu

Woonblogs die barsten van creatieve interieurideeën

Interieur

Industrial Makeover: een gids voor het gebruik van baksteen en metaal

Tip 1: Gebruik baksteen als accent

Baksteen is een geweldige manier om een industriële look aan uw huis te geven. Het kan worden gebruikt als accent op muren, vloeren of zelfs meubels. U kunt bijvoorbeeld een muur met bakstenen bekleden en deze combineren met metaal voor een unieke look. U kunt ook bakstenen tegels gebruiken om een industrieel effect te creëren in uw keuken of badkamer.

U kunt ook bakstenen accessoires toevoegen aan uw interieur, zoals lampen, foto op aluminium, kasten of tafels. Baksteen is eenvoudig te verwerken en heeft veel verschillende stijlen en kleuren. Dit maakt het perfect voor elke industriële make-over.

Tip 2: Voeg metaal toe aan uw decoratie

Metaal is een ander materiaal dat vaak wordt gebruikt in industriële ontwerpen. Het kan worden toegevoegd aan muren, plafonds, meubels en accessoires. U kunt bijvoorbeeld metalen platen toevoegen aan uw muren voor een stoere look. Of voeg metalen meubels toe aan uw woonkamer voor een modern effect.

U kunt ook metalen accessoires toevoegen aan uw interieur, zoals lampen, fototapete, kastgrepen of schilderijlijsten. Metalen elementen zijn perfect om de industriële look van uw huis te versterken.

Lees ook:  Stijlvolle Eetkamer Inrichting: Kleurenschema's, Meubilair en Verlichtingsgids

Tip 3: Combineer baksteen en metaal

Eén van de beste manieren om de industriële look van uw huis te versterken is door baksteen en metaal te combineren. U kunt bijvoorbeeld metalen platen toevoegen aan een muur die bedekt is met bakstenen tegels. Of voeg metalen meubels toe aan een ruimte die bedekt is met bakstenenvloeren.

U kunt ook metalen accessoires toevoegen aan bakstenenvloeren of -muren. De combinatie van de twee materialen zorgt voor echt unieke looks die perfect passend zijn in elke industriële make-over.